2015. június 4., csütörtök

Vadászat a "Vörös Októberre"

Az úgy kezdődött, hogy mint kezdő kisbirtokosok be kellett, hogy lássuk, hogy egy ekkora területen traktor nélkül nem boldogulunk. Ezért egy jó hónappal ezelőtt nekivágtunk és bejártuk e hon minden zegét-zugát, hogy megtaláljuk a nekünk valót.

Jártunk Keszthelyen, Kapolyon majd végül tőlünk 30 km-re is találtunk egyet. Az ára elég barátságos volt és végül a háromból ezt választottuk, bár külalakra elég szedett-vedett volt szegényke, de úgy gondoltuk, majd idővel kicsinosítjuk, viszont mellette szólt, hogy nem régen esett át motorfelújításon és egy kis pótkocsit is adtak volna hozzá, ami nekünk a legsürgősebb lett volna, hogy a területen belüli szállításokat meg tudjuk oldani.

"Univerzális" azóta fölszívódott vállalkozónk itt is ígérgetett, hogy ő majd megoldja és elszállítja nekünk, amiből persze nem lett semmi. Érdeklődtünk a szomszédoknál tudnak-e valaki környékbeli fuvarost, akit meg lehetne bízni. Nem tudtak. Azután meg ráálltunk a kerítés projektre, meg közben már a ház engedélyeztetési folyamata is beindult és hiánypótlásokat intéztünk, úgyhogy szegény kis-traktor ott maradt, ahol volt.

Hétfőn délután épp Kaposvárról tartottunk haza (pótoltuk a hiányokat az építési hatóságnál), egyszer csak Gábor észreveszi, hogy a vágyott TZ4K-nk ott áll az út mellett. Fék, fordulás és már tárgyalunk is az eladóval.

Az összes eddigi közül a legpöpecebb kis trakesz. A legfiatalabb, a legcsinosabb és műszakilag is tip-top állapotban. De, ami a legjobb, hogy eredeti gyári pótkocsi,  gyári fűkasza, eke meg még valami sorközművelő is van hozzá. ÉS a tulajdonos házhoz tudja szállítani. Nem mondom az ára ennek volt a leghúzósabb, de nekünk megérte, hogy hétfőn kinéztük és szerdán már 13,00 óráig le is lett szállítva.

Egyébként kérdeztük a tulajt, hogy mikor rakta ki, mert mikor mentünk be Kaposvárra, még nem láttuk. Mondta, hogy van már vagy 25 perce, hogy kirakta. Úgyhogy szerintem ez ránk várt.

Ime néhány kép az új szerzeményünkről

Megérkezett a szállítmány


 Itt még a régi tulaj gurul le vele a rámpán



Itt meg már a vadonatúj tulajdonos indul is vele dolgozni az átadás után kb. 10 perccel


Ma már  délelőtt 10 óráig Gábor már szét is hordott vele vagy száz betonoszlopot, hát nem egy Ferrari  (max sebesség 16 km/h), de a célnak tökéletesen megfelel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése