2015. április 11., szombat

Elöljáróban

Az úgy kezdődött, hogy kb. 8-9 éve rábukkantunk a "Kasza, kapa, fakanál" című sorozatra a Spectrumon, amelyben egy angol, aki megrögzött városi, kivonult vidékre és elkezdett gazdálkodni. Nulla tapasztalattal vágott bele az egészbe és egy év múlva a konklúzió, hogy ő bizony nem vágyódik vissza a nagyvárosba, sőt nagyon élvezi a vidéki életet.

Utólag visszagondolva valahol  ő tehette be a bogarat a fülünkbe, hogy mi is valami ilyesmire vágyunk. Szeretnénk tudni, hogy mit eszünk és különben is elegünk lett az egész addigi életünkből. Persze hogy mindezt megvalósítsuk nem volt olyan egyszerű. Adóssággal terhelt családi házzal és megszűnőben lévő munkahelyekkel a nyakunkban úgy döntöttünk, hogy neki vágunk a nagyvilágnak.

Hat év száműzetés után tavaly novemberben tértünk haza, úgy hogy közben Somogyban sikerült találni egy alkalmas területet. Számunkra maga az édenkert, bár teendő az lesz bőven. Az egykori TSZ szarvasmarha telepének egy részét sikerült megvenni, melyet a rendszerváltás után szétosztottak kárpótlásként. A sok tulajdonos eredménye, hogy senki nem foglalkozott vele kb. 20 éve.

A tervem ezzel a bloggal, hogy bemutassam, hogyan építünk fel egy  önellátó kicsi gazdaságot, mely fenntartható hosszútávon. A következő pár bejegyzésben az elmúlt öt hónapban történteket foglalom össze, azután jöhet a valós idejű történet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése