2016. augusztus 12., péntek

Otthon, édes otthon

Ismét elszaladt három hét, úgyhogy most van miről beszámolnom. Gőzerővel dolgozunk a házon. Mondjuk állapotunk nem éppen kielégítő. Nem is tudom mikor volt nemhogy kettő, de legalább egy nap, amikor pihentünk volna. Cserébe viszont egy hete már egy rendes, igazi ágyban alszunk.

Itt folyamatban van a gardrób padlója. Mindössze "pár" talicskányi homokot kellett átrostálni és betalicskázni, majd ezután jött a párnafák elhelyezése és kiszintezése.


 A homokra fólia került, majd a hajópadló. Ezt utána csiszolni, festeni, lakkozni, lakkozni kellett. És már kész is lett.


 Itt már a hálószobában szintez a MESTER.


Már annyira belejöttünk, hogy három óra alatt leszórtuk a hajópadlót az egész helyiségben.






Itt épp egy másik szakma gyakorlata közben. Készül a zuhanyfülkénk.


 A falra is felkerült a csempe a háztartási helyiségben. Itt fog lakni a mosógép is.


Cső, csap, csempe csillog, villog. Háztartási helyiség kicsempézve, kifugázva, kifestve. Már a bojler is felkerült, sőt a villanyszerelő be is kötötte. Úgyhogy már meleg vizünk is van. (az élet apró örömei)


 Íme a padló. Szerintem gyönyörű lett.





Hogy mi mindenre nem jó egy kerekes nyugágy. Itt éppen a kádat költöztetjük ki a hálóból. Én kértem a drágámat, hogy szóljon valakinek, mert én nem vállalom a dög nehéz kád kicipelését. Erre ő kitalálta, hogy a nyugággyal megoldjuk. Akkor csak fel- és leemelni kell segítenem. És működött. A kád most már szinte az összes helyiségben lakott egy darabig. Legközelebb már remélem a végleges helyére, fürdőszobába fog költözni.


Legyártottunk hármat a hat ajtóból is. Ebből egy, a hálószobáé már beépítve. Itt a folyosó felőli látképe. A vaslatokat úgy kellett megrendelni egy lakatostól. Szerencsére még a szabadságuk előtt legyártották, különben nem tudtuk volna zárhatóvá tenni a szobát. Anélkül megy ugye nem lehet beköltözni.


Íme a fentebb már említett ágy. Egy hete sikerült birtokba vennünk a szobát és a különbséget a lakókocsi meg ez között nemhogy egy zongora, de még egy nagyzenekar sem tudná eljátszani. Ezt szintén egy díszkovács készítette el. Mintául egy hét éve őrizgetett újságban látott ágy szolgált. Nem lett teljesen ugyanolyan, de azért elégedettek vagyunk a végeredménnyel.


Szóval részlegesen már beköltöztünk a házba. A ruháinkat már át is hordtam. Két kölcsön komódból és egy állófogasból áll a berendezés jelenleg. 

Végül a helyiségről helyiségre taktikát választottuk. Egyelőre tehát a gardrób, a háló és a háztartási helyiség készült el. A kis szoba mennyezete és fala is le van festve már. Itt még a padló hiányzik.

A kertről képeket nem mutatok, annyira nem publikusak. Viszont zöldség terem benne. Sőt tök és cukkini túltermelési válság kezd kibontakozni. A szalma alá vetett krumplit is megellenőriztük és bizony van alatta termés, hogy mennyi az majd ősszel fog kiderülni.


Na jó, azért a ládikáimon nincs mit szégyellnem. 

Ebben a koktél parik kezdenek már pirosodni.


Itt pedig zsálya, metélőhagyma és rozmaring zöldell.


Legfrissebb hír, most kaptam az én egyetlenemtől. A mosógép beüzemelve a helyén. Lehet mosni. El sem tudjátok képzelni milyen fantasztikus lesz, hogy nem kell egy kilométert gyalogolni egy adag mosásért. (Ugyanis eddig a szomszédban moshattam, de hát a legközelebbi is 500 méterre van.) Mivel a végső simítások is elkészültek a zuhanyban így ma már azt is birtokba vehetjük. Bár a lavórban fürdésnek is meg van a maga romantikája, de azért azt hiszem nem fog hiányozni úgy 15 hónapnyi "táborozás" után.

És végül sorminta malacokból. Csak az egy sima egy fordított helyett, egy fekete, egy rózsaszín. Pedig nem is adtam ki nekik a "Sorakozóóó!!!" utasítást.
 



5 megjegyzés:

  1. Nem tudom ismeritek e, de talán ez is hasznos lehet.:)

    https://www.youtube.com/watch?v=P-seEzkBDyk

    Nagyon jó a blog, inspiráló! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a linket. Eddig nem ismertük, de meg fogjuk nézni. Örülök, hogy tetszik a blog.

      Törlés
  2. Tami hívta fel a blogodra figyelmet. Gyönyörű lesz a házatok! Tetszik a vállalástok.A legjobbakat kívánom hozzá nektek.

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük szépen. Jól esik minden pozitív visszajelzés.

    VálaszTörlés
  4. Én is kovtamától kerültem ide hozzád, hűűűű csuda ügyesek vagytok, le a kalappal előtettek!

    Kíváncsian várom a folytatást! :)

    VálaszTörlés