2015. szeptember 24., csütörtök

A kis Houdini avagy kecskekalandok I.

Miután elkészült a kecskebirodalom Tündért el kezdtük szoktatni a villanypásztorhoz. Tehát két napig még kikötöttük, hogy ismerje meg a határait. Rendben is ment minden, nem is ment 30-40 cm-nél közelebb a pásztorhoz.

Itt még "pórázon" legelészés közben.
 


A karámjában viszont szabadon mászkálhatott vasárnap óta, mióta a a kapuk is felkerültek. Múlt héten szerdán anyagbeszerző körútra mentünk a városba, előtte bezártuk a karámba. Kb. 3-4 órát voltunk távol és mire hazajöttünk híre-hamva sincs a kecskének. 

Volt nagy riadalom, meg kétségbeesés, hogy a szülinapi ajándékomnak annyi,  csak 6 napig tudtam vigyázni rá  és ezt most hogyan mondom el a húgoméknak. Azért elindultunk keresni a birtokon, bár a megtalálásában nemigen bíztunk, tekintettel, hogy 18 hektárról van szó, ráadásul hátulról nincs is bekerítve. Azért az ajtókat nyitva hagytuk a karámon, hátha.

Másnap reggel 6-kor ébredve az első utam a karámba vezetett és képzeljétek VISSZAJÖTT!!!  A kis csavargó. Lehet egyébként, hogy minket keresett, amikor elindult, ugyanis nagyon igényli a társaságot. Többször észrevettük, hogy úgy helyezkedik a területén, hogy lásson minket, amikor a háznál dolgozunk. 

Utána persze átnéztük a karámot és ahol úgy ítéltük meg, besűrítettük a rácsozatot. Ugyanis egészen egyszerűen kibújt valamelyik nagyobb résen. Egyébként azóta is megfigyeltük, hogy szisztematikusan ellenőrzi a réseket és próbál kibújni.

Szökés előtti állapot. 



És a biztonsági helyzet fokozása után.


Itt nem lesz több engedély nélküli eltáv.
 

Amúgy imádja az akácleveleket és az esti magcsemegéjét. Ezzel a két dologgal nagyon jól lehet csalogatni. 

Csemegézés közben.
 




Tehát továbbra is boldog kecsketulajdonosok vagyunk és elhatároztuk, hogy ha végre tető alá kerül a házunk (remélhetőleg jövő hét végéig) akkor elindulunk kecskebeszerző körútra, hogy ne legyen magányos. Ezért, ha valaki tud eladó fejős kecskéről Kaposvár és Pécs környékén az jelezze, mert egyre vevők lennénk. 

Ja, és ezúton cáfolom, hogy a kecske büdös állat. Mivel növényevő, ezért majdnem illatosnak mondanám, pláne egy kutyával összehasonlítva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése