2015. szeptember 28., hétfő

Azért a házprojekt is folytatódik

Az utóbbi időben kicsit elkalandoztam a háztól, de azért nem álltunk le. A legutóbbi beszámoló óta a fakoszorúk felkerültek mind a négy oldalra. Elkészült az összes ablaknyílás és a bejárati ajtó helyét is kialakítottuk.

"Belátás" az étkező és a nappali felől.




Közben a  kőműves befejezte a vizes helyiségek válaszfalazását. A fürdőszoba és a háztartási helyiség kívülről.



A vasbeton koszorú is elkészült a belső tartófalra.

Itt még rajta a zsalu.



Kicsomagolás után így néz ki.






Ezt követően nekiálltunk  45 fokban belécezni a házat (azaz beandrásoltuk, most már nagyon profi vagyok asztalos nyelvből)




Ezek a lécel fogják tartani a szalmabálákat. Az alsó kb. 50 cm-es "lyuk" oka, hogy odáig fel fog nyúlni majd az utólagos alapszigetelés.

A gerendáink is meg kapták a mintájukat. Legfelül a tornácoszlop fölötti vállgerenda látható.
 

Sajnos múlt hét csütörtök óta viszont nem igen haladunk az időjárás miatt. Már péntekre meg volt rendelve a darus kocsi, hogy felpakolja a gerendákat. Mivel az ég bármikor leszakadhat,ezért egyelőre csúszik a program. Úgyhogy most már nagyon vágyunk egy kis napsütésre, vagy legalább ezek a szürke felhők eltünhetnének, mert így semminek sem merünk nekiállni. Egy óra mire minden szerszámot kipakolunk és mire kibontogatjuk a farakatokat, amikkel dolgozni kell. Mire evvel elkészülünk már csorog az eső a nyakunkba, akkor nekiállunk elpakolni. Az utóbbi napokban ezt már eljátszottuk egy párszor, mára elegünk lett és már neki se fogtunk. 

"Süss fel nap, fényes nap!"








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése