2022. szeptember 21., szerda

Műhely készülődik II.


Szeptemberben tovább építgettük az istálló épületében helyet kapó majdani asztalosműhelyt. Csak emlékeztetőül: augusztusban itt hagytuk abba. 


Pár óra alatt sikerült az elejét is leszigetelni és kívülről bedeszkázni. Először persze itt is ment bele a fólia, majd utána a gyapot. 


Elkészült a fal alsó fele. A továbbiakhoz állást kellett építenünk, hogy a felső részt elérjük. 


Egyik oldalon már bent van a szigetelés. 


Végül pedig mindenhova felkerült a deszkázat. Bal oldalon egy nyíló ablak lesz majd. A jobb oldalon alul levő nyílásra pedig majd egy ajtócska kerül, aminek az a célja, hogy hosszabb anyag gyalulása esetén ott ki lehessen nyújtani az anyagot. Ezért van vele szembe egy pontosan ugyanilyen nyílás, hogy a másik oldalon meg az istállóba lehessen áttolni. 


Felkerült a falra  a simító vakolat is. 


Itt épp simogatja a mester. Most már jöhet a festés. 


Mivel nem jött ki egész deszkára a fal borítása ezért körben mindenhol maradt kisebb-nagyobb rés. Családunk asztalosa ezeket is megszüntette


Íme a jelenlegi állapot. 

A műhely két oldalán levő 3-3 nyílás sorsa végül úgy alakulat, hogy ebből 5 db fixen üveges lesz. Az egyik oldalon középen lesz egyetlen nyíló ablak. Viszont, hogy ne ilyen hatalmas üvegtáblákat kelljen beépíteni ezért osztókat gyártottunk, amik ugyan még nincsenek a helyükön, de szükség volt rájuk, hogy méretet tudjunk venni az üvegtáblákhoz. Amiket már meg is rendeltünk a közeli városban. 

Októberben tehát avval tudjuk folytatni, hogy az üvegeket beépítjük. Majd jöhet az ablakok, ajtók gyártása. Sajnos a korábbi építkezésekből megmaradt gerendákat még nem sikerült felfűrészeltetni, ez is október hónap feladata lesz, hiszen szükségünk lesz az anyagra a további munkálatokhoz. 

Egyelőre tehát itt tartunk a műhely projekttel, de persze nem csak ez történt szeptemberben, de az már egy másik történet lesz, amivel hamarosan jelentkezem. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése