2015. május 27., szerda

Fejlemények a kiskertben



Múlt héten szerdán végül kiültettük  a palántáinkat, akik egyelőre jól vannak. Bár ez az özönvízszerű esőzés már szerintem nekik is sok egy kicsit. Valaki nagyon eljárta az esőtáncot, mert itt nálunk már múlt hét csütörtök óta kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosan esik. Bár ennek is meg van az előnye, mert így legalább van időm a bloggal foglalkozni, jó időben ugyanis egy igazi paraszt nem ér rá a számítógép mögött kuksolni.:))))

Kísérleti láda paradicsommal, cukkinivel és paprikával



Lassan a hónapos retket is szedhetjük

A nyolc láda mellett készület egy kísérleti vetemény is. Történt ugyanis, hogy a gaz és a papírhulladék elégetése után visszamaradt egy csúnya folt, amit Gábor nem bírt elnézni, ezért neki állt felásózni. ”Csak” egy fél napja ment el a 4 m2 előkészítésével, amibe azután kukoricát, babot és sütőtököt ültettünk, meg pár napraforgót, mert az "olyan szép". Ők ugyanis jó szomszédai egymásnak. A bab fel tud kapaszkodni a kukorica szárára, a tök meg a nagy leveleivel lefedi a talajt, így az nem szárad ki és a gaz sem tud úgy nőni.  Jelenleg így néz ki a kis vetemény, ami pénteken volt 2 hetes.


Közben azért munkánk gyümölcse is kezd beérni. Íme az első példányok a veteményesből. Zsíros kenyérrel és teával isteni vacsora lett belőlük.



 Zsíros kenyérrel és teával isteni vacsora lett belőlük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése