2015. május 13., szerda

Kezdő kertészek



Ahogy arról már korábban beszámoltam, ha kicsiben is, de azért már most el akarjuk kezdeni a kertészkedést. Mivel a területünkkel kb. 15 éve nem foglalkozik senki és előtte is legelőként működött, ezért nem azzal akartunk kezdeni, hogy feltörjük a földet. Különben is az elsődleges projekt most a ház.

Ezért készült a korábban már bemutatott 8 db faláda, melyek több fordulóban, de végül csak kikerültek a birtokra.

Itt már a birtokon tégla lábakon:


Először is mindegyiket ki kellett bélelni műanyagfóliával, hogy időtállóbbak legyenek. 




Ezt követően került bele egy jó adag száraz ág.



Következő lépésben szintén egy jó adag fűnyesedék.


Ezek egyrészt felfogják a felesleges vizet, másrészt az idők folyamán szépen elrothadnak, így táplálékul szolgálnak a ládában növekvő növénykéknek.

(A klasszikus magas ágyásokhoz képest egy lépés kimaradt, mert ezt követően egy réteg trágyát kellett volna a ládákba helyzeni. Ez pillanatnyilag nem állt rendelkezésünkre, úgyhogy enélkül próbálkozunk.)

A következő feladat a ládák termőfölddel való feltöltése volt. Az erdőből kiásott jó humuszos, erdei talajt Gábor egy kis homokkal (a birtok jelentős részén ez képezi a talajt) keverte, így reményeink szerint megfelelő talajt állított elő a növényeknek.

Ezt követte az ültetés.

Ebben a ládában a  3 hetes újhagymáink nyújtózkodnak, szinte szemmel látható a növekedésük. 


Itt a szélén 2 sor répa középen egy sor póréhagyma.


 Ez a salátagyár + középen a póréhagyma. Ezeket 2 hete vetettük.



 Ebben a legifjoncabbak laknak. Az egy hetes retkecskék.


A lakókocsi ablaka időközben előlepett üvegházzá. Kitűnő helyet biztosítva a palántáknak. Itt jelenleg különböző paradicsomok, paprikák és cukkini várja, hogy a fagyos szentek után végre kiköltözhessenek az új ”lakhelyükre.”



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése